Határtalanul
Tehetség.hu
Tehetség

Olt Tamás a Dornyayban

Címkék: pályaválasztás.

Pénteken, április 20-án került sor iskolánkban a Nyitott Könyv Olvasókör Egyesület szervezésében Olt Tamás, Mensáros–díjas színművész, előadóművész, színdarabíró és rendező pályaorientációs foglalkozására.

https://nemzetiszinhaz.hu/muvesz/olt-tamas/munkassaga

Mesterségóráján a színházművészet fortélyaival ismerkedhettek meg iskolánk felső tagozatos tanulói, helyzetgyakorlatokon, szerepjátékokon, beszédtechnikai gyakorlatokon keresztűl. A cél az volt, hogy megismerkedjenek a művészi pályával, a saját készségeikkel és fejlesszék kreativitásukat. Játékos feladatok során kaptak választ a következő kérdésekre: Milyen karakter vagy? Mire vagy képes? Hol rejtőzik benned a kreativitás? Az előadás jó hangulatban, a gyerekek aktív részvételével telt el, sokan kérdezgették a művészt, hogy mikor jön el hozzájuk ismét.

olt-tamas.jpg


Új sportág a legkisebbeknek

Címkék: szivacskézi.

SZIVACS KÉZILABDA

Március végén volt a szivacs kézilabdás pici lányaink (1. és 2. osztályosok) első nagy megmérettetése, Gyöngyösön.  A képen edzőjükkel, Medve Tímeával együtt izgulnak a meccs előtt. A csapat tagjai balól jobbra: Oláh Ramóna, Telek Katrin, Geri Kitti, Fábián Mária Elizabet és Berzák Anett Adrienn.

szivacs_jo.jpeg

Ügyesen helytálltak, csak így tovább!


Tavaszi munkálatok a tankertben

Címkék: tankert.

Olyan jól esik a hosszú tél után dolgozni kicsit a szabadban. Iskolánk kisépülete mellett található a tankert, amit április elején végre elő letetett készíteni a tavaszi veteményezésre. Ebből a munkából minden évfolyam kiveszi a részét, és soha nem kell senkit sem  kétszer kérni, hogy segítsenek. Itt éppen a nyolcadikosok ásnak, kapálnak, és mint gondos, jó gazdák el i takarítanak maguk után. 

tankert.jpg 


DÖK RENDEZVÉNYEK

Címkék: DÖK.

DÖK rendezvények

Március 26-án megemlékeztünk névadónkról, Dornyay Béláról. Délelőtt folyamán az osztályok diákönkormányzati képviselői egy-egy szál virággal és néma főhajtással tisztelegtek iskolánk emlékfala előtt. Majd közülük egy kisebb csoport, illetve az első osztályosok részt vettek a koszorúzáson a Múzeum téri mellszobornál.

A tavaszi szünet előtti utolsó napunk viszont április 1-je, a bolondok napja jegyében telt. Igyekeztünk mindent fordítva csinálni a megszokotthoz képest. Az első három tanítási órát a 8.-os diákjaink tartották meg, és bizony egyik-másik jócskán beleizzadt a feladatba. Átérezhették, hogy tanárnak lenni sokszor nem könnyű.

Ezután játékos vetélkedők voltak, és persze foci. Tartottunk például lábbal rajzoló versenyt, talicskatoló-húzó futamot, maskarás felvonulást.

forditott-nap_2.jpg

forditott_1_jo.jpg

forditott-nap_1.jpg


BEIRATKOZÁS

Címkék: beiratkozás.

FELHÍVÁS

az általános iskolákba történő beíratásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2018/2019. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

 1. április. 12 (csütörtök) 8:00-19:00
 2. április. 13 (péntek) 8:00-19:00

Tanköteles gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor

 • a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító igazolványt (ennek hiányában születési anyakönyvi kivonatot) és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt,
 • a szülő/ gondviselő lakcímkártyáját,
 • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást (óvodai vélemény/ határozat szakértői bizottság döntéséről),
 • nyilatkozatot a közös szülői felügyeleti jog gyakorlásáról,
 • nyilatkozatot a megadott lakcímen való életvitelszerű tartózkodásról,
 • szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgár kiskorú esetén: regisztrációs igazolást, tartózkodási kártyát,
 • igazoló lapot az oktatási azonosító számról (óvoda adja ki),
 • a gyermek TAJ számát,
 • a gyermek oltási könyvét,
 • a diákigazolvány igényléséhez a járási hivatalban kiállított

        „ Nemzeti egységes kártyarendszer- adatlapot”(okmányirodában intézendő)

kell bemutatni.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt,
elutasítás esetén a fenntartó hivatott a felül bírálati kérelmet elbírálni.

A tanköteles tanuló tanulmányainak külföldön történő folytatását – a tanköteles gyermek nyilvántartása céljából – be kell jelenteni a lakóhely, ennek hiányában tartózkodási hely szerint illetékes köznevelési feladatokat ellátó hatóságnak, vagy, ha a tanuló már hazai iskolába beiratkozott, az iskola igazgatójának.

 

Gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmény (a többi tanulóval együtt nem nevelhető, oktatható enyhe értelmi fogyatékos és autista tankötelesek részére):

Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola
3100 Salgótarján, Acélgyári út 3/A.

A kötelező felvételt biztosító Nógrád megyei iskolák körzethatárairól szóló tájékoztató megtalálható a Nógrád Megyei Kormányhivatal honlapján: www.nmkh.hu

 A Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium székhelyének és tagiskoláinak körzetébe tartozó utcák felsorolását a mellékelt táblázat tartalmazza:

korzethatar.jpg


Szenzációs eredmény a Hevesy György kémiaversenyen

Címkék: Hevesy.

Bordás Tibor, 7. osztályos diákunk 4. helyezést ért el a Hevesy György országos kémiaverseny Nógrád megyei fordulóján. A megmérettetés március 23-án volt, a Kodály Zoltán Tagiskolában. Bár már ez is csodálatosan jó teljesítmény, reménykedhetünk akár az országos tovább jutásban is. Erről a szervező értesíti majd az érintetteket. Az országos döntő egyébként 2018. május 25-27. között lesz, Egerben.

Tibornak és felkészítő tanárának, Bakosné Sánta Marika néninek  is szívből gratulálunk!

Hevesy-tablazat.jpg


Ovis sportdélután

Címkék: ovis.

Egy februári csütörtökön negyedikes diákjaink és a leendő első osztályos tanító nénik nagy szeretettel fogadták azokat az óvodásokat, akik a jövő tanévtől itt a Dornyayban kezdik el az általános iskolát. 

ovisdu_jo.jpg


Első Magyar Parasport Nap a Dornyayban

Címkék: parasport.

Iskolánk 2018. február 22-én csatlakozott az Első Magyar Parasport Nap elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. Minden évfolyamunk részt vett a változatos programokban. Volt ülőröplabdás testnevelés óra az 5. és a 7. osztályokban, illetve az alsósok Szabó Péter vezetésével érzékenyítő foglalkozáson próbálhatták ki, milyen kerekesszékkel közlekedni, gyengén látón és gyengén hallón játszani.

parasport1_jo.jpg

parasport_jo.jpg


NAGYSZABÁSÚ FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOK A DORNYAYBAN

Címkék: felújítás.

Januárban nagyobb felújítási munkasorozat kezdődött iskolánkban. A Salgótarjáni Tankerületi Központ finanszírozásával belső udvarunk nagyjából 40 éves tetőszerkezete újult meg. A korábbi, már jócskán elöregedett sárga színű műanyag hullámlemez helyére egy üde világoszöld felület került, mintegy szimbolizálva természetszeretetünket.  

teto_jo.jpg

És még csak most kezdődtek el igazán a munkálatok a tornateremben, ahol a festés mellett a burkolatot is kicserélik korszerű sportpadlóra.

tornaszoba_jo.jpg


Szlivka László Labdarúgó Emlétorna 2017/2018.

Címkék: Szlivka.

2017/18. évi Szlivka László Serdülő Labdarúgó Emléktorna végeredménye:

 1. SÁI Beszterce Tagiskola
 2. SÁI Székhelyi Intézmény
 3. Uzoni Gimnázium és Általános Iskola
 4. SÁI Dornyay Tagiskola
 5. SÁI Kodály Tagiskola
 6. Aba Sámuel Általános Iskola, Kazár

A Dornyay csapata: Balázs Péter(6.o.), Szukán Zsolt (5.o.), Varga Noel (6.o.), Langstadler Domonkos (5.o.), Pásztor Csaba (6.o.), Oláh Attila Martin (5.o.), Palkovics Valter (6.o.), Bangó Márió (6.o.) Tanulóink felkészítője Gecse Zoltán tanár úr volt. A csapat két vereséggel és egy győzelemmel zárta a tornát, ezzel a negyedik helyezést érték el. Az oklevél mellé a Szlivka László Alapítvány jóvoltából, 50.000 forintos sportszer-vásárlásiutalványt nyertek iskolánknak.

A torna gólkirálya 10 lőtt góllal Palkovics Valter lett, aki egyéni oklevelet és érmet vehetett át. Gratulálunk a felkészítőnek és a csapat tagjainak! Továbbra is „HAJRÁ DORNYAY!”

2018.Szlivka_jo.jpg