A TERMOLIFE

 

A TERMOLIFE kőzetgyapot hőszigetelő termékeket Európa egyik legmodernebb üzemében gyártják az ukrajnai Harkovban.

A TERMOLIFE márkanévre hallgató szigetelőanyagok mindegyike rendelkezik az Európai Unió tagállamaiban, Oroszországban illetve Ukrajnában történő forgalmazáshoz szükséges minősítésekkel.

A TERMOLIFE termékek forgalmazása 2010-ben indult el Ukrajnában és Oroszországban. Az Európai Unió piacán a termékek 2011-ben jelentek meg. A vállalat hazájában rövid idő alatt vezető pozíciót ért el a hőszigetelő termékek piacán igazolván saját szlogenét: SZAKÉRTELEM A SZIGETELÉSBEN.

A vállalat rendelkezik az ISO 9001-es minőségirányítási rendszer, illetve az ISO 14001 környezetközpontú irányítási rendszer tanúsítvánnyal. Azt, hogy a vállalat magas, nemzetközi szintű környezetvédelmi és minőségirányítási elveknek megfelelően működik, mi sem bizonyítja jobban, mint az alábbiak:

A TERMOLIFE termékek versenyképessége mind a hazai, mind a környező stratégiai piacokon

Folyamatosan ellenőrzött, minimalizált környezeti terhelés

A termék minősége illetve a környezet védelme iránt tanúsított kompromisszumok nélküli felelőssé

A TERMOLIFE termékek széles választéka és kiemelkedő minősége révén a vállalat fontos szerepet játszik az épületek építése és felújítása során.

A termelés

A TERMOLIFE termékek gyártása Európa egyik legmodernebb, a legmagasabb minőségellenőrzési előírásokat teljesítő üzemében zajlik. A gyártás teljes spektruma, az alapanyagok feltöltésétől egészen a kész termékek mozgatásáig automatizált.

A gyártási folyamat elején a bazalt és dolomit kőzet alapanyagok illetve a fűtőanyagok az alapanyagraktárakból az adagolókba kerülnek. Az egyenletesen pontos adagolást az adagolókba épített mérőműszerek biztosítják. Az alapanyag-keverék futószalagok segítségével az olvasztókemencébe, majd — már folyékony állapotban — a szálazó tárcsákba jut.

Az itt képzett kőzetgyapot szálak alkotta paplan, a rendelt testsűrűség és vastagság beállítását követően a polimerizációs kemencébe kerül, ahol a szálazást követően hozzáadagolt kötőanyag kiég ezzel biztosítva a termék stabilitását. A polimerizációs folyamatot a termékek végleges méretre vágása és csomagolása követi.

A csomagolt lemezeket egy teljesen automata üzemrész raklapokra rendezi, terméktípustól függően komprimálja és fóliába csomagolja így biztosítva a palettázott TERMOLIFE termékek tárolás és árumozgatás szempontjából is kimagasló minőségét.